Utleie av båtar

Utleige av båtar er i hovedsak tilgjengelig ved overnatting. Utleie utenom dette gjøres evt. etter avtale.  

Leie av dieselsnekke fra fredag til mandag; kr 2000,-. I tillegg kommer utgift til disel. 

Leie av snekke en hel uke i sommersesongen, 1. mai – 15. sept, kr 4500,- pr. snekke. I tillegg kommer utgift til disel.  

Dagsleie kl 0800 - kl 2000 for 24 fot tresnekke med 10 HK Sabbdiesel pris Kr 1500 per. dag,  minimum pris kr 500,-.per time I tillegg kommer utgifter til diesel.

Båtene kan også leies med lokal guid og mototbåtfører kjent med fiskeplassene.


Båtsafari - Fisketurer

Båtsafari - Fisketurer med skipper/guide runt øyene i Austevoll

Opplev sjøen og vestlandets vakre kyst. Vi tar deg med på en helt unik opplevelse i motorbåt rundt til noen av de unike stedene på øyene Selbjørn og Stolmen. 

Turen starter på brygga i Stenevik, eller etter avtale fra kaien i Bekkjarvik. Turen varer ca. 2 timer. Vi besøker Stolmavågen med sine unike gamle sjøhus. Dersom det er fint vær blir det også landhugg i ein øde vik hvor kystfiskerne tidligere har gjort sine sildesteng.

Det er plass til maks 10 personer pr. båt + skipper/lokal guide. Pris er kr. 100 pr. person pr. time men minstepris er kr. 600,- pr time og turen vil vare i minimum 2-3 timer.

Ved større grupper kan vi ta flere turer hver på ca 2-3 timer.

Det er også mulig ved større grupper å stille større båt til disposisjon. Dette må avtales i god tid og pris etter avtale. 


Turaktiviteter

Nordsjøløypa 

I Austevoll er det nå tilrettelagte Nordsjøløyper. 
Løypene inngår i et stort europisk samarbeidsprosjekt 
rundt Nordsjøbasenget. Løypa er godt planlagt og godt merket.

Nordsjøløypa i Austevoll ligg på denne linken, klikk her

Informasjon om Den Internasjonale nordsjøløypa, klikk her


Andre turar 

Loddo er Austevoll høyeste topp. Turane opp til Loddo er godt merka og ein fin gåtur. Det er parkeringsplass i starten av løypa. Les meir om Loddo på denne linken  http://www.wwv.no/ny/mountain.php?mountainid=195

Austevoll Turlag  har mange fine turar og turforslag  i Austevoll  du finn dei på denne linken http://austevoll.turistforeningen.no/

SteInevik Naturreservat

Ca 200 mål av utemarka til Stenevik Gjestegaard er en stor del av Steinevik naturreservat. Naturreservatet består av myr og heivegetasjon som er typisk for kystlandskapet. Dette er fredet for kommende generasjoner for sitt unike landskap. Du finn mer interesant informasjon ved å sjå på linken nederst.

I gamle dager vart det spadd opp torv fra myrane. Torva vart tørka på heiane til brensel. Slik torvtaking vart drevet langt inn i 1950 åra og dei gamle murane etter torvhusa står der fremdeles.

I tider med dårlige sommrer og lite høy ble det også sanket lyng på heiane denne ble brukt som for til kuene. Kuene var svært viktige for melkeproduksjonen på gården. Det ble aldri kjøpt melk, som kom i store melkespann med rutebåten, fra byen.

I disse områda kan en i dag se den vidgjetne villsauen, havørna som segla høgt omkring og kanskje en hjort, i tillegg er det et yrende fugleliv på både sjø og land.

Område grensar til nord og austsida av Alforvatn hvor det er både badeplass og muligheter for ørretfiske.

Her finn du alle verneområda i Hordaland og i Austevoll Kommune, klikk her. 

Kajakkpadling

Austevoll har 667 små og store øyer og dette gjer det til et flott og varierte områder for padling. Det finnes fleire flotte padleruter en kan ta med ulik vanskelighetsgrad. Den lokale padleklubben, Havstril, kan bistå med informasjon om de ulike rutene. Rutene finn en på klubben sin hjemmeside, se her.